Fruktdessert med mascarponekrem

En nydelig gylden og frisk fruktdessert med klementiner, persimon og ananas som garantert vil falle i smak. Et dryss av salt peanøttkrokan gjør virkelig susen i denne desserten.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Mascarponekrem

  • 250 g mascarponeost
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss melis

Peanøttkrokan

Fremgangsmåte

  1. Pisk alle ingrediensene til mascarponekremen til en luftig krem i en bolle.
  2. Lag peanøttkrokan. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne på middels varme.
  3. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn de hakkede nøttene. Hell blandingen raskt over på bakepapir og avkjøl.
  4. Rens og skjær klementiner i fine biter. Skrell ananasen og skjær bort midtstokken. Skjær ananas og persimon i biter. Bland frukten sammen.
  5. Legg fruktbiter i bunnen av 4 glass. Fordel ca. 2-3 ss av mascarponekremen over frukten. Finhakk peanøttkrokanen og strø på kremen og server.
Del på Facebook